Eräpuukko, millainen on hyvä puukko.

Eräpuukko. No millainen on hyvä puukko vaellukselle tai retkeilyyn. Puukolla tulisi pystyä hoitamaan tavanomaisimmat tehtävät, kuten vuoleminen, riistan ja kalan käsittely.

Eräpuukon geometria vaikuttaa käyttö-ominaisuuksiin. Puukon teräkulman tulisi olla vuolupuukoissa noin 19 -20 astetta ja metsästysveitsissä noin 15-19 astetta. Leuku mallisissa terissä teräkulma on yli 25 astetta. 

Eräpuukon ei tarvitse olla iso, päinvastoin iso on hankala käyttää ja painava kantaa. Eräpuukolla 10cm terällä pärjää lähes tulkoon kaikissa tapauksissa. Hiiliteräs on yksi vanhimmista puukkoteräksistä, joka onkin yksi parhaista. Se on helppo teroittaa ja pitää terävyytensä hyvin. Eräpuukkoa tulee huoltaa aika ajoin, teroittamalla sekä pitämällä terä kuivana. Sepän tekemä eräpuukko eroaa markettipuukoista jonkin verran. Puukko on ensinnäkin käsin tehty ja se uniikki kappale. Puukkoseppä osaa lämpökäsitellä terän niin, että se se kestää ja pysyy terässä pitkään. Nurmijärvipuukossa on 73mm pitkä hiiliteräksestä valmistettu terä. Tämä eräpuukko toimii loistavasti metsästykseen sekä retkeilyyn.

 Eräpuukko