Suomenmestaruuspuukko

Suomenmestaruuskilpailu

Suomenmestaruuskilpailun 1 palkinto.

Vuonna 2021 osallistuin Suomen puukkoseuran järjestämään puukon valmistuksen kilpailuun, riistanvartija sarjassa. 

https://www.suomenpuukkoseura.fi/albumit/sm-puukko-2021/

Tein kilpailuun damastiterällä varustetun veitsen jossa bubinga kahva. Suunnittelin veitsen Raisiossa puukkoseppäkoulussa, jossa oli tehtävänä suunnitella sekä toteuttaa veitsi. Muotoilukurssia meille oli vetämässä Eero Kovanen. Niinhän sitä sanotaan että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Toki jäi siinä suunnittelun lisäksi monta työvaihetta. 

Damastipakan tekeminen, terän taonta, terän lämpökäsittely, terän hionta ja viimeistely, helan tekeminen, kahvan muotoilu, terän liimaaminen, kahvan värjääminen, tupen ompeleminen, kannatinlenkin tekeminen, niitin tekeminen, ja lista jatkuisi kyllä..

Puukkoposti 2/2021 lehdessä julkaistiin kilpailupuukot. Kilpailuveitseni komeili myös lehden takakannessa. Oli ilo katsoa ja nähdä että kerrankin onnistunut.

Mitallikahvit käytiin juomassa Hämeenlinnassa pienellä porukalla, kun korona piti pintansa ja puukkopäivät olivat peruttu. Mitallin ojensi puukkoseppämestari Arto Liukko. Puukkopostilehdessä 3/20221 oli myös tästä tilaisuudesta juttu.

http://suomenpuukkoseura.fi/albumit/sm-puukko-2021/

 

Metsästysveitsi damastiterällä (80CrV2/15N20) terällä. Terän pituus 136 mm, paksuus 4 mm. Kokonaispituus 267mm. Helat messinkiä, kahva bubingaa. Tuppi ruskeaksi värjättyä kasviparkittua naudan nahkaa. kannatinlenkissä hopeinen niittaus.

Riistanvartijan metsästysveitsi